Otthon a saját konyhánkban kitűnő minőségű gyurmát készíthetünk, amit aztán kihűtve nejlonba csomagolva bármeddig eltarthatunk.
Hozzávalók:
1 kg liszt
4 evőkanál borkősav
8 evőkanál olaj
12 evőkanál finom só
1 liter víz
A hozzávalókat jól összekeverem egy lábasban, és lassú tűzön addig főzöm még a lábas faláról le nem válik.
Állandóan keverni kell! Sütni tilos, mert szétfolyik!
Ha már jónak ítélem kiborítom a lábasból (gyúródeszkára, de akár az asztalra is lehet), és átgyúrom. Vigyázok a kezemre mert forró.
Előre is rakhatok bele színező anyagot (pl.: temperát), de utólag is keverhetek bele színt, vagy a kész formákat is színezhetem száradás után. Levegőn szárítható.
Nagyon gyorsan készen van.
Jó szórakozást hozzá!
Hozzávalók:
1 kg liszt
4 evőkanál borkősav
8 evőkanál olaj
12 evőkanál finom só
1 liter víz
A hozzávalókat jól összekeverem egy lábasban, és lassú tűzön addig főzöm még a lábas faláról le nem válik.
Állandóan keverni kell! Sütni tilos, mert szétfolyik!
Ha már jónak ítélem kiborítom a lábasból (gyúródeszkára, de akár az asztalra is lehet), és átgyúrom. Vigyázok a kezemre mert forró.
Előre is rakhatok bele színező anyagot (pl.: temperát), de utólag is keverhetek bele színt, vagy a kész formákat is színezhetem száradás után. Levegőn szárítható.
Nagyon gyorsan készen van.
Jó szórakozást hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt elmondhatod a véleményed: