Házi gyurma

Otthon a saját konyhánkban kitűnő minőségű gyurmát készíthetünk, amit aztán kihűtve nejlonba csomagolva bármeddig eltarthatunk.

Hozzávalók:

1 kg liszt
4 evőkanál borkősav
8 evőkanál olaj
12 evőkanál finom só
1 liter víz

A hozzávalókat jól összekeverem egy lábasban, és lassú tűzön addig főzöm még a lábas faláról le nem válik.
Állandóan keverni kell! Sütni tilos, mert szétfolyik!
Ha már jónak ítélem kiborítom a lábasból (gyúródeszkára, de akár az asztalra is lehet), és átgyúrom. Vigyázok a kezemre mert forró.

Előre is rakhatok bele színező anyagot (pl.: temperát), de utólag is keverhetek bele színt, vagy a kész formákat is színezhetem száradás után. Levegőn szárítható.

Nagyon gyorsan készen van.

Jó szórakozást hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt elmondhatod a véleményed: